Ízesmester.hu

Baconos-rukkolás taglietelle

kesz_webEgy újabb egyszerű pasta recept. Tudom-tudom, hogy lassan már egy pastás blogot is készíthetnék. 🙂 Sajnos az elmúlt időben rengeteg dolgom van -költözés, munka, fotózás és még sorolhatnám- ilyenkor aztán az ember tényleg csak egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető ételre vágyik. És nem mellesleg finomra. Ilyenkor kell elővenni a spájzban lévő dolgokat és otthoni kis maradékokból valami nagyszerűt összedobni. Én is ezt csináltam. Tészta, tejszín, pesto, saláta mindig van itthon, a hűtőben pedig pont találtam egy kis maradék bacont. De bacon nélkül is tökéletes, így a vegák se essenek kétségbe. A rohanós hétköznapokon vagy a lazulós hétvégéken próbáljátok ki ezt az ételt is.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 g taglietelle
  • 4-6 szelet bacon
  • 250 ml tejszín (én már kiváltottam szójatejszínnel)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 marék rukkola
  • 2 evk pesto
  • 1/2 marék fenyőmag
  • Itálya fűszerkeverék
  • Bazsalikom
  • Chili
  • Bors

 

 

Elkészítés:

  1. Feltesszük forrni a tészta vizet. Míg fő a tésztánk megcsináljuk a szószt.
  2. Felkozkázzuk a bacont és egy serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük az 1/4-ét, azzal majd a végén szórjuk meg a tésztánkat.
  3. A többi baconhöz hozzáadjuk a tejszínt. Beleaprítjuk a hagymát, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a pestót.
  4. Egy kicsit összerottyantjuk. Beleszórjuk a fenyőmagot majd a végén ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel.
  5. A tésztánkat összekeverjük a szósszal, majd rukkola ágyon tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Comments are closed.