Ízesmester.hu

Baconbe tekert lazac szárított paradicsomos édesburgonyával

kesz_web_1 Egyik kedvenc elfoglaltságom főzés közben, hogy régi műsorokat, sorozatokat nézek vissza ( vagyis inkább hallgatok ). Az egyik ilyen kedvenc műsorom a vacsoracsata. Nagyon sok jó ötletet lehet belőle meríteni. Ezt a receptet is ott hallottam. Pont Ungár Anikó volt a házigazda és ő készített főételként baconba tekert lazacot. Eddig ezt a párosítást el sem tudtam volna képzelni. De mivel a vacsoravendégek nagyon dícsérték, mi meg egyszerűen imádjuk a lazacot, úgy gondoltam, hogy kipróbálom. A szárított paradicsomos édesburgonya pedig, csak “úgy jött” köretnek. Szoktam ilyet csinálni, hogy lássuk csak mi van otthon a hűtőben és próbáljunk valami finomat összehozni belőle. Szerencsére nem kellett csalódnom a végeredményben. A lazac, a bacon, az édesburgonya és a rukkola nagyon is passzolnak egymáshoz. Arról ne is beszéljünk, hogy milyen egyszerű és gyorsan elkészíthető. 🙂

 

 

Hozzávalók 1 főre:

  • 150 g lazac bőr nélkül
  • 3 szelet bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes darab édesburgonya
  • 2-3 db szárított paradicsom
  • 50g vaj
  • Fenyőmag
  • Rukkola saláta
  • Bors
  • Kakukkfű

 

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, közepes kockákra daraboljuk és enyhén sós, lobogó vízben körülbelül 10-15 percig főzzük. Igazából ugyanúgy bánunk vele mint a rendes krumplival.
  2. A lazacokat sóval, borssal, kakukkfűvel és esetleg egy kis rozmaringgal megfűszerezzük. A sóval nagyon óvatosan bánjunk, mert a bacon alapból elég sós. A fűszerezett lazacfilét betekerjük a bacon szeletekbe.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és belehelyezzük a lazacot. Mellé dobáljuk a fokhagymát, hogy egy kicsit megpiruljon. Majd 1-2 perc múlva a fenyőmagot is. A lazacnak 3-4 perc a sütési ideje.
  4. A megfőtt édesburgonyát pürésítjük. Én ezt egy villával végeztem el, mert nagyon könnyen lehet bánni az édesburgonyával. Majd a feldarabolt szárított paradicsommal összekeverjük, és ha szeretnénk akkor egy nagyon kevés vajat is tehetünk bele.
  5. A végén egy kis rukkolasalátával együtt tálalom a lazacot és az édesburgonyapürét.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.