Ízesmester.hu

10 perces spaghetti arrabiata

web Vendégek jönnek és nincs semmi ötleted? Nem akarsz egész nap a konyhában állni, mégis finomat akarsz főzni? Akkor ez a számodra megfelelő recept. A spaghetti arrabiátát ismerjük, ez is az, csak egy kicsit másként. Viszont ez is eredeti olasz recept alapján készült. Mivel a feltétet nem kell főzni, ezért tényleg csak annyi ideig tart, míg a tészta elkészül. Most megosztom veletek ezt a pofon egyszerű, isteni pasta receptet.

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 g spaghetti
  • 2 marék szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • Rengeteg oregánó és bazsalikom
  • 1-1,5 dl olívaolaj

 

Elkészítés:

  1. Előszőr lobogó vízben feltesszük a tésztánkat főni. Míg ez a folyamat zajlik elkészítjük a feltétet. Nagyon fontos, hogy a főző vizet nem kell sózni, sem olívát rakni bele. Ezt feltétlenül tartsátok be!
  2. A feltét elkészítéséhez nem lesz másra szükségünk, csak egy turmixgépre. Beledobáljuk a szárított paradicsomot, fokhagymát, olívát, chilit, és a fűszereket. Krémes állagot kell kapnunk. Ezt olívaolajjal érhetjük el.
  3. Ez alatt az idő alatt elkészült a tésztánk és összekeverjük a feltéttel. Parmezánnal megszórjuk a tetejét és már tálalhatjuk is.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.